KOMMER SNART…!

Oberammergau2_collage

Sommeren 2020 setter vi opp et en gruppetur med elvecruise på Donau  i kombinasjon med det fantastiske pasjonsspillet om Jesu lidelseshistorie i den tyske landsbyen Oberammergau som spilles hvert 10. år.

Dato, pris & program kommer snart.

Bakgrunn for pasjonsspillet i Oberammergau:

I år 1632 ble Oberammergau rammet av pesten som herjet i Europa. Omtrent halvparten av befolkingen ble syke og døde. Som et siste desperat forsøk avla de eldste i landsbyen et løfte til Gud om at hvis landsbyen ble spart skulle landsbyens befolkning fremføre Jesu lidelseshistorie hvert 10. år – i all evighet. Antallet dødsfall i landsbyen ble kraftig redusert i løpet av få måneder, og første fremføring av Pasjonsspillet ble holdt i 1634.

Oberammergau er en liten by i de tyske alper sør i Tyskland med ca. 5.000 innbyggere. Ved siden av Pasjonspillet er Oberammergau kjent for sine treskjærere, og gatene i sentrum er hjem for mange små treskjærer-butikker som selger figurer med alt fra religiøse motiver til leker og humoristiske portretter. Som så mange andre landsbyer i Bayern er byen preget av husfasader malt med ulike motiver. I 2020 settes spillet opp for 42. gang og 100 oppsett i 2020 fra mai til oktober!