MADAGASKAR  GRUPPEREISE 2018

2015-12-22 08.17.07-1

Vi har satt sammen en innholdsrik 14 dagers tur til solskinnsøya Madagaskar som de fleste vet ligger i det indiske hav øst for Afrika. Dette er en rundtur med norsk reiseleder fra Idéreiser ANNE KARI TVEIT FOSSEN og tidligere NMS-misjonær med mangeårig erfaring fra Madagaskar EVA WALLEM NIELSSEN. Etter ankomst hovedstaden Antananarivo (Tananarive) går ferden sørover til «misjonsbyen» Antsirabé hvor vi blir noen dager før vi setter kursen videre nordøstover mot regnskogen Andasibé og østkysten. Vi avslutter med noen dager sol og bad i ferieparadiset Île Saint Marie. Vi skal kjøre gjennom frodig landskap, på støvete og humpete veier,  vi skal smake på gassisk mat, oppleve gassisk kultur og få et innblikk i norsk misjons- og bistandsarbeid gjennom 150 år. Det blir også nærkontakt med natur og dyreliv – noen ting gjør gruppen sammen, andre ting kan du selv velge om du vil være med på.

Pakkepris fra NOK 34.900 pr pers

Reiserute fly:Reiserute fly Madagaskar

Reiserute Madagaskar:Reiserute rundtur Madagaskar

REISELEDERE

AKTF

Anne Kari Tveit Fossen

EWN

Eva Wallem Nielssen

FORELØPIG PROGRAM-OVERSIKT

Detaljer program for turen finner du her

Dag 1: 24.november 2018

FLY STAVANGER – ANTANANARIVO 

Ettermiddagsfly fra Stavanger via Oslo og Addis Abeba (Etiopia) med Ethiopian Airlines. Ankomst tidlig ettermiddag neste dag.

Flytur

 

 

 

 

 

 

Dag 2: 25.november 2018

ANTANANARIVO (TANANARIVE)

Innsjekking hotell om ettermiddagen, introduksjon om hovedstaden og Madagaskar samt vi prøver å få til en en kort sightseeing før kveldsmørket siger på i 19 tiden. Felles middag på hotellet, vi skal smake på gassisk mat.

Tana1

 

 

 

 

 

 

Dag 3: 26.november 2018

ANTANANARIVO – ANTSIRABE

Etter frokost setter vi kursen sørover mot Antsirabé – misjonsby og vennskapsby til Stavanger. Her skal vi være i 3 dager, høydepunkter er Sennepsfrøskolen «Voantsinapy», vulkankrateret «Tritriva» og møtet med de lokale gasserne.

Ranomafana

 

 

 

 

 

 

Dag 4: 27.november 2018

ANTSIRABE

Vi skal bli bedre kjent med «misjonsbyen» Antsirabé og vennskapsby til Stavanger siden 1989. Idag besøker vi bistandsprosjektet Voantsinapy – Sennepsfrøskolen for fattige gatebarn etablert av bl a reiseleder Eva i 1995 og vi tenker å besøke et jordbruksprosjekt. Mer info kommer etter hvert.

Voantsinapy2

 

 

 

 

 

Dag 5: 28.november 2018

ANTSIRABE

Vi skal besøke det utdødde vulkankrateret Tritriva, på veien stopper vi for å se på silkeorm-produksjon.

Tritriva1

 

 

 

 

 

Dag 6: 29.november 2018

ANTSIRABE – ANDASIBE

Vi setter kursen nordøstover, dagstur mot regnskogen Andasibé og det vakre hotell-reservatet Vakôna Forest Lodge. Underveis stopper vi og ser på kameleoner og reptiler.

Vakona3

 

 

 

 

 

Dag 7: 30.november 2018

ANDASIBE

Vi skal se på lemurer og krokodiller som lever i sitt naturlige habitat…

Lemur1

 

 

 

 

 

Dag 8: 1.desember 2018

ANDASIBE – FOULPOINTE

Vi kjører til østkysten og skal nyte det Indiske Hav fra den lille kystbyen Foulpointe (Mahavelona). Vi bor på stedets beste hotell, her er det bare til å hoppe i havet eller slappe av ved bassenget!

Azura Foulpointe

 

 

 

 

 

 

Dag 9: 2.desember 2018

FOULPOINTE

Vi leier noen utriggerkanoer og snorkler i korallrevet. Om ettermiddagen besøker vi Fort Manda – ruiner etter muren som skulle beskytte stedet mot invasjon fra havet.

Pirogue2

 

 

 

 

 

Dag 10: 3.desember 2018

FOULPOINTE – ÎLE SAINT MARIE

Båt ut til  Île Sainte Marie, her tilbringer vi de siste dagene med sol og bad før retur Norge.

PBL1

 

 

 

 

 

 

Dag 11-13: 4.-6.desember 2018

ÎLE SAINTE MARIE

Sol og bad…snorkling…god mat. Felles utflukt til østsiden av øya, her skal vi bl a ut med utriggerkano , vi skal utforske mangroveskog, pirat-gravsted m.m. Vi få en deilig lokal lunsj bestående av sjømat/skalldyr.

Korallrev1

 

 

 

 

 

 

Dag 14: 7.desember 2018

ÎLE SAINTE MARIE – ANTANANARIVO

Vi flyr tilbake til Tana og tilbringer siste dagen til å shoppe litt og nyte god mat før vi pakker og gjør klar for hjemreise imorgen. Avskjedsmiddag på hotellet om kvelden.

Suvenir1

 

 

 

 

 

Dag 15: 8.desember 2018

ANTANANARIVO (TANA) – STAVANGER

Vi tar farvel med Madagaskar for denne gang og setter kursen hjem igjen.

Tana3

 

 

 

 

 

Dag 16: 9.desember 2018

ANKOMST STAVANGER

Endelig hjemme etter en lang reise! Forhåpentligvis beriket på alle måter etter en fantastisk reise med mange inntrykk og opplevelser.

SVG1

Merk: Gruppeturen forutsettes et minimum antall påmeldte for å kunne gjennomføre turen til oppsatt pris og program.